Vaarbewijs introductie

Het Klein Vaarbewijs kent twee gradaties die elk betrekking hebben op het vaargebied waarop met dit vaarbewijs op de binnen-wateren gevaren mag worden. Klein Vaarbewijs I geldt voor de vaart op rivieren, kanalen en meren. Met Klein Vaarbewijs I mag ook gevaren worden op de Gouwzee.

Om in het bezit te komen van het Klein Vaarbewijs I dien je  het KVB1 examen te behalen. Het Klein Vaarbewijs I is tevens een International Certificate of Competence (ICC) inland waters. *

 

Klein Vaarbewijs II geldt behalve op ‘rivieren-kanalen-meren’ ook op de Eems/Dollard, de Waddenzee, het IJsselmeer, Markermeer en IJmeer en op de Oosterschelde en Westerschelde. Om in het bezit te komen van het Klein Vaarbewijs II dien je het KVB1 en het KVB2 examen te behalen. Het Klein Vaarbewijs II is tevens een International Certificate of Competence (ICC) inland and coastal waters. * 

 

 


* De meeste Europese landen hebben met elkaar afgesproken (resolutie 40 UN/ECE/Sc 3) dat bezoekende watersporters voor zeil- en motorboten een Internationaal Vaarbewijs, het International Certificate of Competence (ICC) moeten hebben. Het is zelfs vaak zo dat ook al ben je in Nederland niet vaarbewijsplichtig, je in het buitenland wel om een ICC wordt gevraagd als je daar met een pleziervaartuig vaart.
 


Het is goed om te weten waar je aan begint. Daarom organiseren wij een 'introductieles voor het vaarbewijs'. 

Tijdens deze leerzame maar vooral ook leuke cursusdag komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: 

 

* veiligheid en 'n begin v.d. techniek

* weerbericht (golven en wind)

* afvaren en manoeuvreren

* voorrangsregels

* afmeren met de trossen en springen

 

De cursus start om ongeveer 09.30. Natuurlijk zul je deze dag ook gelijk zelf sturen. Per cursusdag kunnen max. 4 deelnemers tegelijk deelnemen, zo kun je ook optimaal van elkaar leren. Er is natuurlijk ook alle ruimte om vragen te stellen. 

 

Vertrekpunt is 'Nieuwersluis' maar v.a. 3 personen kunnen wij met elkaar ook voor een andere locatie kiezen.

De vaarcursus eindigt om ongeveer 12.30 - 13.00 uur. Heb je alle onderdelen voldoende afgerond ontvang je van 'Nautiq Sports & Living' het certificaat basiscursus motorboot varen. Het motorbootcertificaat is geen vaarbewijs! 

 

De kosten voor deze introductieles bedragen slechts € 125,00  p.p. incl. 21% BTW. 

Meld je nu aan en klik hieronder op 'Book Appointment'. 

Book an appointment with Martin Valk using Setmore